torsdag, august 05, 2004

Muligheder ved forkyndelse

Bruce The Almighty
En tale, som inddrager forskellige scener fra filmen af samme navn og ud fra dem forkynder budskabet om Guds omsorg og kærlighed. Forkyndelse.

Jesus og Julemanden
Med afsæt i en sammenligning af Jesus og julemanden gøres der rede for, hvor meget mere Jesus betyder for juleglæden. Forkyndelse

Bamsefar, Søn og Helligånd
Kært barn har mange navne. Sådan også med Gud – og ikke bare navne. Forståelsen af, hvem Gud er, er også forskellig fra person til person. Det moderne gudsbillede er udgangspunktet for denne tale om Bibelens Gud. Forkyndelse.

Den store læge
En tale om Guds kærlighed og tilgivelse i Jesus Kristus, hvor også Guds konkrete omsorg i hverdagen berøres. Forkyndelse.

Julen er hyrdernes fest
Juletale om, hvorfor hyrderne på marken skulle blive de første fødselsvidner, og hvorfor vi også i dag er hyrder. Forkyndelse.

Hvad skal jeg med Gud?
Hvor er Holger? Ham kan vi alle finde … Men Gud?! Hvor er han? Og hvordan skal vi finde ham, når vi ikke ved, hvordan han ser ud? Hjælp til selvhjælp for at kunne leve livet fuldt ud. Forkyndelse.

At forkynde for teenagere
Teenagere er en udefinerbar størrelse. Alligevel kan man have større eller mindre held til at nå ind til sagens kerne uden at tabe dem på vejen. Undervisning.

Idol, ideal og idioti
Vi har nok alle, mere eller mindre bevidst, nogen, som vi ser op til – ja ligefrem sætter på en piedestal. Er der forskel på idoler og idealer og hvordan skruer man sin identitet sammen? Kan jeg selv være et forbillede og hvordan håndterer jeg det? Undervisning/forkyndelse

Jesusglæde
Midt i en verden, som ofte har fokus på alt andet end noget glædeligt, siger Bibelen, at vi skal glæde os i Herren. Hvordan gør man det? Forkyndelse.

Johannesevangeliet kapitel 20
Tekstnær bibelundervisning i opstandelseskapitlet i Johannesevangeliet.

Guds fulde rustning
Paulus siger i Efeserbrevet, at vi skal iføre os Guds fulde rustning. Hvad er det for en størrelse og hvad skal vi med den? Forkyndelse.

Bøn og tilbedelse gennem lovsang
Vi har ikke de store problemer med at rose dem, der fortjener det i hverdagen. Men husker vi at rose Gud og hvordan kan man gøre det? Forkyndelse.

Salme 51
David var en stor konge, men han var også et menneske, som vi andre, der kunne fejle. Profeten belærte David om hans fejltrin og lod ham møde Guds store nåde og skaberkraft. Forkyndelse.

De 5 B’er
Guds nådemidler udspringer af hans kærlighed. Kender du dem? Hvad skal jeg bruge dem til? Forkyndelse.

Hvad er synd og hvad er nåde?
De to for kristendommen helt centrale begreber er mere end tomme ord. De er liv og virkelighed. Men hvad er det egentlig, de dækker over? Forkyndelse.

Bibelen med på det grå marked
Dans, alkohol og kortspil … gråzoner! Eller er de? Bruger Bibelen selv udtrykket og hvad vil det sige, at noget befinder sig i en gråzone? Forkyndelse/Undervisning

Jesus og Josefine & Martha og Maria
Med afsæt i julekalenderen for et par år siden kommer vi rundt og nutidens Martha’er og Maria’er. Forkyndelse.

Kolossenserbrevet
Bibeltimer over 5 aftner til Paulus’ brev til menigheden i Kolossæ. Bibelundervisning.

De unge og medierne
De unge kender medierne ud og ind. De ser mange film og lader sig påvirke af dem. I dette kursusoplæg stifter du bekendtskab med nutidens unge og deres værdier. Vi skal også snakke om de film, som betyder noget for dem.

Ingen kommentarer: