tirsdag, november 09, 2004

Kampen om den gyldne bold

Jeg har lige tjekket listen over de 50 nominerede fodboldspillere til at modtage kåringen "Den Gyldne Bold" - en journalistkåring.

Som altid, når der skal kåres et eller andet, så kan der være delte meninger om dem, der er på listen, og dem, der glimrer med deres fravær. Her synes jeg de går hånd i hånd. Fx:

Hvad i alverden laver Snotti på listen - en lama af hans kaliber burde har diskvalificeret sig selv - både når han gør
sådan og sådan. En mand, der burde være en rollemodel, men som gang på gang kommer i medierne pga. sine tåbeligheder frem for sit fodboldspil, bør ikke være på denne liste - ikke i år i hvert fald.

Barthez - kunne ikke bruges i Manchester Unied og har egentlig ikke vist noget, der er værd at skrive hjem om ...

Men hvor er Jon Dahl, som efter EM-slutrunden var på all-star-holdet? Hvor er Ballack, som er ene om at vise styrke på Tysklands hold? Og sikkert mange flere.

Kigger man ned over listen, så synes jeg mest af alt, at listen rummer alle kändisser - spillere, som har været på toppen længe, men som ikke nødvendigvis er det mere. Men de er stadig populære og har et navn i branchen. Men det havde Laudrup også - og han fik den aldrig.

Jeg er enig med hans tidligere holdkammerat i Barcelona - Guardiola - som sagde, at da Laudrup ikke fik prisen midt i 90'erne, så havde den for altid mistet hans respekt!

Ingen kommentarer: