søndag, januar 30, 2005

Sikke en succes

Hvad skal man lave en weekend på jobbet, hvor næsten alle elever er til stede? Det skal være skægt, vedkommende, appellerende og så skal det være gennemtænkt.
Et løb selvfølgelig ... og det blev det.
I går var alle elever med i et løb, som bestod af 8 døde poster, 8 levende poster og en gennemgående opgave for 10 af eleverne (Skriv en valgtale ud fra 3 tildelte punkter fra et partis valgprogram - du ved bare ikke hvilket parti ...)
De 8 døde poster gik på en kommaøvelse, billeder af kendte personer, prikker på et Danmarkskort, ansigter af politikere, dannelse af nye ord ud fra "pseudovidenskabelig", kategorisering af Danmarks 12 største byer, matche lærer og adresser og fremmedord.
De 8 levende poster handlede om suttespyt, kaste gris, labyrint, terninger på højkant, millionærquiz, demokratiøvelse, styrketræning og præcisionskast.

Eleverne tog opgaverne til sig og gik med store sko. Det var sjovt og tændingen holdt hele dagen. De 10 valgtaler om aftenen - 1 fra hvert opstillingsberettiget parti - var gode og velforberedte. De stemmeberettigede vidste ikke hvem, der repræsenterede hvilket parti.
Resultatet blev en Jordskredssejr til Kristendemokraterne og statsminister Miriam, der på lyrisk vis og med en lille sang tog vælgerne med storm - og vel også Enhedslisten og Ida. Konservative røg ud!

Det var dejligt, at de mange timers forberedelse gav resultat og at eleverne bar med! Tak for det!

Ingen kommentarer: