onsdag, februar 08, 2006

Man må undres

Det synes mere og mere tydeligt, at det eneste, biskop Kjeld Holm og jeg kan blive enige om, er, at AGF er en spændende klub at støtte. Men så hører enigheden nok også op. Man skulle ellers tro, at jeg som kristen kunne blive enig med en biskop i mangt og mange spørgsmål - særligt dem, der hører hjemme under kategorien "religiøse" - men igen: Nej.
Tværtimod har biskoppen igen formået at bringe mit p** i kog over sin arrogance og bedrevidende måde at debattere på - og sin åbenbare dis-respekt for Bibelen, som Guds åbenbaring og Jesus som Guds søn.
I verdens mest omtalte avis blev biskoppen interviewet som noget, der ligner et sandhedsvidne til en artikel om den moderne bibelkritik. I interviewet skulle biskoppen angiveligt have sagt:

Altså er det svaret, man søger, som er afgørende. Og ikke i denne
sammenhæng ligegyldige fortællinger om, at nogle svin var dæmonbesatte, eller at
nogle mennesker tog på slanger uden at dø, eller om Maria var jomfru.
Tænk at den kirkelige tilsynsførende kan kalde bibelske beretninger for ligegyldigheder. Han den mand da ingen evne til at lukke munden på sig selv, når andre ikke kan?

Den 6. februar tager forstanderen på Pinsevækkelsens Højskole til genmæle over artiklen som helhed. Men. Helt ekstraordinært mener redaktionen på JP, at de skal sætte forstanderen på plads ... Hvor var de, da biskoppen skulle antastes?

Ingen kommentarer: